Október 10-11-én Mexikóvárosban tartották a Magyar-Mexikói Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) IV. ülését. A Külgazdasági és Külügyminisztérium delegációját Dr. Ponevács-Pana Petra beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkár, a GVB magyar társelnöke vezette. Az üléshez csatlakozott Devecz Miklós, a Nemzeti Akkreditációs Hatóság (NAH) elnöke, továbbá számos szakértő, így a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és Halászati Kutatóintézetének (HAKI) szakemberei, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszékének professzorai, akik a GVB-t megelőző napokban több ígéretes szakmai látogatást tettek mexikói partnereiknél.

A kétnapos ülés során a felek áttekintették a kétoldalú együttműködés legfontosabb területeit és kitűzték a továbblépés irányait, amelyet jegyzőkönyvben rögzítettek. A dokumentumban a két ország képviselői az általános gazdasági kapcsolatfejlesztésre irányuló szándék mellett lefektették az egyes szakágazati, többek között a vízügyi, agrár, egészségügyi, oktatási, kulturális területeken folytatandó együttműködések részleteit.

Mexikói látogatása során Dr. Ponevács-Pana Petra helyettes államtitkár asszony - a GVB társelnöklésén túl - kétoldalú gazdaságfejlesztési megbeszéléseket folytatott a mexikói Gazdasági Minisztérium, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, és a Nemzeti Gyógyszeripari Kamara vezetőivel, valamint meglátogatta a Richter Gedeon mexikóvárosi képviseletét.